Продавець Магазин здоровых продуктов "Эдемский сад". Почувствуйте вкус здоровья! розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
774 відгуків
ПРОДУКТИ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ
+380 (95) 575-58-71
+380 (98) 727-32-23

Арахіс сирий небланшований (неочищений), 1 кг

159 /кг

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • Немає в наявності
Арахіс сирий небланшований (неочищений), 1 кг
159 /кг
Немає в наявностіАрахіс сирий небланшований (неочищений), 1 кг
+380 (95) 575-58-71
  • +380 (98) 727-32-23
+380 (95) 575-58-71
  • +380 (98) 727-32-23
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Арахіс — дуже поживний продукт. Білок і рослинні жири, що містяться в його плодах, добре засвоюються організмом. Крім того, земляний горіх багатий на вміст цілого набору вітамінів і мінералів. Наприклад, вміст магнію і фосфору в 100 грамах арахісу відповідає половині денної норми цих макроелементів для людини. Лінолева кислота, що входить до складу арахісу, відома тим, що перешкоджає розвитку склерозу. Достатня кількість цієї кислоти в організмі людини сприяє самостійному синтезу іншої важливої ненасиченої жирної кислоти: арахідонової. Ці речовини знижують рівень холестерину в крові та забезпечують захист клітин організму від негативних впливів.

З погляду наукової класифікації, арахіс жодного відношення не має до горіхів. Виявляється, це повноцінний представник сімейства бобові.

Хімічний склад арахісу

Якщо розглянути хімічний склад цього смачноготці фасолі та гороху, то відразу стане зрозуміло, чому він такий популярний. По-перше, плоди арахісу дуже поживні. Це стає можливим тому, що половину їх складу займають жири. У 100 г арахісу їх міститься до 50 г.

Більшу частину займають ще й білки — трохи більш ніж 26 г. Вуглеводам відведено майже 10 г. Волокна харчові становлять у цьому продукті (у 100 г) трохи більш ніж 8 г. Зильні речовини приблизно 3 г і вода — приблизно 8 г.

В арахісі 12 незамінних і 8 замінних амінокислот. Більшість незамінних у 100 г продукту  досягає майже добової потреби організму людини. Наприклад, триптофана в 100 г горіха земляного — 0,28 г Це 70% денної норми для дорослого. 

Багатий арахіс і вітамінами різних груп. Рекордсмен серед них можна назвати вітамін PP. Його в 100 г горіха земляного майже 20 мг, що становить 90% добової потреби організму людини.

Вітаміни B групи теж виражені в арахісі. Особливо тіамін. Його в 100 г горішків — 0,74 мг. Добова норма — 1,5 мг.

Широко представлені в продукті та макроелементи. Перші три місця можна віддати магнію (182 мг, 46% денної норми в 100 г), фосфору (350 мг, 44%) і калію (658 мг, 26%).

Серед мікроелементів, якими багатий арахіс можна назвати залізо — 5 мг (28% добової норми в 100 г)

Дослідження складу хімічного арахісу показали, що в ньому немає холестерину. Зате калорійність 100 г продукту цього досить висока — майже 600 ккал.

Арахіс у кулінарії

Крім того, що земляні горішки прекрасно почуваються в будь-якому тортику, рецептів яких велика кількість, їх можна використовувати й для приготування інших страв.

Наприклад, дуже пікантний і не менш смачно виглядає кабачки в клярі з арахісом дрібно нарубленим.
Рецепт "Кабачки в клярі з арахісом"
Основний інгредієнт — кабачки. Знадобиться їх приблизно грам 300. Ріжемо їх на шматочки невеликі, завтовшки міліметрів по 6. Потім готуйте кляр, у який треба буде їх занурити. Для тіста приготуємо ємність, в яку висипаємо склянку борошна, тільки горохової. Слідом йде олія — півтори ложечки чайних і столова ложка соку лимонного. А ось кмину толченої та солі треба покласти по одній чайній ложці. Додаємо до цієї суміші гіркий зелений перець (1 стручок), причому, дрібно порізаний і очищений від насіння. Добре все перемішавши, додаємо поступово воду (8 ст.), збиваючи тісто міксером або віночком. Коли суміш досягне консистенції сметани або вершків, залишаємо її відстоятися хвилин 15. Потім, щоб вона стала легшою, збиваємо ще кілька хвилин. Останній етап у приготуванні кляра — додавання арахісу, дрібно подряпаного (3 ст. л.) і дрібки солі.

Смажити кабачки, рясно покриті кляром, треба у високому посуді. Оскільки для смаження знадобиться шар  розігрітої олії топленої або ж рослинної приблизно 8 см. Кабачки обсмажуємо до улюбленої всіма золотистої скоринки. Процедура має тривати хвилини 4, причому з двох боків. Якщо ви подаватимете усю страву відразу, то підсмажені шматочки овочів можна помістити в підігріту до 120 градусів духовку.

Арахіс надасть такій страві особливий смак і корисність Але це тільки один із безлічі рецептів, які придумали люди в процесі використання земляного горіха у своєму раціоні.

Лікувальні властивості арахісу

Дослідження показали, що, крім смаку, земляний горіх слугує потужним антиоксидантом. І в ділі цьому поступається він хіба що гранату. Застосовний він і як профілактичний засіб у справах серцевих. Є на увазі захворювання серцево-судинної. Допомагає арахіс і в боротьбі зі злоякісними утвореннями. Коли в раціоні вашому буде постійно наявні страви з використанням арахісу, то не страшно вам і раннє старіння.

  • Коли підвищується нервова збудливість, горішки можна використовувати як заспокійливий засіб. 
  • Слугуючи багатим джерелом фолієвої кислоти, арахіс слугує продуктом, який сприяє росту й оновленню клітин.
  • Ваш слух, пам'ять, а також увагу можуть поліпшитися набагато, якщо не забувати з'їдати на день лише кілька смачних і корисних земляних горішків. Покращує цю чудову рослину та функції статевих органів.
     
  • Використовувати можна арахіс у лікуванні та профілактиці хвороб шлунка. Має він ще й жовчогінну дію.

Якщо давати арахіс щодня у поєднанні з рисовою кашею, то можна впоратися з тривалим сухим кашлем. Рецепт підходить і дорослим, і діткам.

Протипоказання

 

противопоказания и вред арахисаБудь-який корисний продукт, якщо використовувати його  не за призначенням або занадто багато, може й шкодити. Тому не грійте цими смачними горішками. Пам'ятайте, що, крім корисності, у них ще багато калорій.  Тому тим, хто страждає від надмірної ваги, краще цим продуктом не захоплюватися.

 

Стежити треба і за якістю арахісу. Запліснявий продукт може призвести до отруєння.

Не рекомендують земляний горіх у свій раціон вводити й людям із будь-якими проявами алергії. Особливо шкідлива, у цьому плані, шкірка, яка покриває самі горішки.

Артрози та артрит теж є протипоказами для такого смачного та корисного продукту. По крайней мере, у випадках із цими захворюваннями не варто надмірно арахісом.

У будь-якому разі, якщо вже дуже хочеться зайнятися лікуванням за допомогою такого поживного та корисного продукту, порадьтеся з лікарем.

Характеристики
Основні
Країна виробникІндія
ФасовкаПакет
Користувальницькі характеристики
ТипЗдорові продукти
Інформація для замовлення
  • Ціна: 159 /кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner