Псиліум для поліпшення роботи кишківника, 100 г
Це мегапопулярна природна речовина у світі, тому що вона дійсно дуже ефективна в оздоровчих програмах.
Псиліум майже не має власного смаку і на 80-85% складається з клітковини, чим він і цінний. Особливо тому, що здебільшого (71%) це т.н. розчинна клітковина, яка слугує чудовою їжею для корисної мікрофлори кишківника. Для порівняння — популярні вівсяні та пшеничні висівки містять лише 10-15% клітковини, причому лише 5% розчинної. Особливо псиліум корисний для тих, хто дотримується LCHF-метода, адже, переходячи на низьковуглеводну їжу, багато хто недобирає розчинної клітковини, а це може призводити до розладів роботи кишківника.
У пісиліумі практически немає вуглеводів, що засвоюються, і це його знову вигідно відрізняє від вівсяних висівок, у яких вуглеводів понад 62 відсотків. Головна кулінарна властивість псиліуму, що робить його ключовим компонентом низьковуглеводної й безглютенової випічки — це його здатність вбирати вологу та перетворюватися на гелеподібну масу. Один грам чистого борошна псиліу вбирає 45 мілілітрів води.
Завдяки цій властивості псиліум чудово скріплює тісто та надає випічці пористу повітряну структуру. Фактично, псиліум замінює собою клейковину (глютен), і це дуже важливо, адже всі популярні різновиди низьковуглеводного борошна — кокосової, мигдальної, кунжутної — не містять глютену й без підсилюму випікання з них виходить досить сухою і крошкуватою. До речі, псиліум необов'язково використовувати тільки в LCHF-кулінарії. У Швеції псиліум дуже популярний, його можна купити практично в будь-якому супермаркеті та його рекомендують додавати й у звичайну випічку для поліпшення структури тіста та підвищення вмісту клітковини.- Ціна: 99 ₴