Висіви пшеничні "Сто пудів", 300 г
Пшеничні висівки — багате джерело клітковини, мікро- та макроелементів, необхідних для повноцінного функціонування нашого організму.
КОЖЕН ПОЛЕЗНІ ВІДРУБИ ПШЕНІЦІ?
Висівки пшениці — це видалені в процесі перероблення зернових культур оболонки зерен. Така обробка робить очищені продукти привабливішими, але водночас позбавляє їх багатьох корисних властивостей. Насамперед після видалення плодової оболонки зерно позбавляється клітковини, великої кількості вітамінів і багатьох мінералів.
Безумовно, хліб, виспечений із рафінованого зерна, набагато смачніший, але користі для організму він не приносить. Навпаки, унаслідок щоденного вживання очищеного продукту зростає ризик розвитку цукрового діабету, захворювань серця, жовчнокам'яної хвороби, дисбактеріозу, ожиріння, раку товстої та прямої кишки.
Саме тому дієтологи всього світу рекомендують людям ввести в щоденний раціон цілозернові продукти, до яких належать і пшеничні оболонки.
Користь пшеничних висівок насамперед полягає в тому, що вони є багатим джерелом клітковини, вітамінів А, B, E. Клітковина сприяє очищенню кишківника, покращує процес травлення.
Вітаміни групи B беруть участь у всіх обмінних процесах, сприятливо впливають на кровотворення. Вони також регулюють діяльність травної, м'язової, серцево-судинної, нервової системи та нормалізують гормональний баланс.
Оболонки зерен пшениці корисні ще й тим, що вони прискорюють процес регенерації тканин, покращують стан шкіри, волосся й нігтів. У разі їхнього регулярного вживання в їжу зазначається зміцнення імунітету та поліпшення зору. До їх складу, крім вітамінів і клітковини, увійшли мікроелементи, як-от сірка, марганець, цинк, мідь, йод.
ЛЕЧБНІ ВОЙЩЕННИХ ВІДРУБ
Завдяки багатому складу оболонок із пшениці їх рекомендовано вживати з лікувальною та профілактичною метою. Вони сприяють виведенню шкідливих речовин, солей важких металів, шлаків з організму.
Відомо, що харчові волокна пшениці сприяють злагодженій роботі травної системи, тому ефективним вважається застосування пшеничних висівок у разі закрепів і дисбактеріозів.
Відрубний настій допомагає боротися з кашлем у разі бронхітів. Для лікування запального процесу можна приготувати такий настій: промити 400 г висівок, залити 1,5 л води, настояти пів години, процідити й пити у формі чаю впродовж дня.
Такий лікувальний напій знімає запалення, зменшує напади кашлю, сприяє відходженню мокротиння. Якщо необхідно вилікувати кашель у дитини, додайте трохи меду, щоб поліпшити смак настою. Такий засіб буде ефективним і під час тонзиліту, ларингету, фарингіту та пневмонії.
ЗАСТОСУВАННЯ ВІДРУБЕЙ У КОСМЕТОЛОГІЇ
Корисні властивості зернових оболонок дає нам можливість використовувати їх не тільки для здоров'я, але й для краси. Ще кілька років тому люди знали, як пшеничні висівки приймати під час лікування та оздоровлення організму. Цей продукт також широко використовувався в домашній косметології для поліпшення стану шкіри та волосся.
Для усунення зморщок, прищів і для надання шкірі пружності, косметологи рекомендують не тільки вживати продукт усередину, але й готувати косметичні маски. Щоб позбутися зморщок, розітріть 1 жовток із 5 г залишків просіяного борошна, додайте ложку води, нанесіть на обличчя, за 15 хвилин змийте теплою водою.
Для будь-якого типу шкіри можна застосовувати таку поживну маску: на водяній бані розтопіть 2 ложки меду, додайте 2 ложки залишків від просіяного борошна та сік із половини лимона. Несіть суміш на обличчя, витримаєте 30 хвилин і змийте.
Для зміцнення й оздоровлення волосся корисно мити голову висівним відваром. Щоб приготувати відвар, необхідно 250 г продукту залити двома склянками води, довести до кипіння, залишити на 10 хвилин на вогні, залишити для настоювання на годину. Волосся рясно змочити цілющим засобом, надіти утеплювальний ковпак, через пів години пасма промити теплою водою.
ЗАСТОСУВАННЯ ПРОДУКТУ ДЛЯ ПОХОДЕННЯ
Пшеничні оболонки — один із ефективних засобів для схуднення, який почали використовувати зовсім недавно. Дієтичні властивості продукту зумовлені невисокою калорійністю пшеничних висівок — 165 ккал.
Також процес схуднення настає завдяки очищенню кишківника від шкідливих речовин, а також посиленій діяльності травної системи та всіх обмінних процесів в організмі. Для схуднення бажано використовувати натуральний продукт, що отримується в процесі оброблення зерна на виробництві.
Якщо ви вирішили зайнятися профілактикою зайвої ваги, досить вживати лише 2 ложки цього натурального продукту на день, запиваючи великою кількістю води. Багатьом жінками та дівчатам за бажання схуднути застосовується відрубна дієта, яка триває 3-4 тижні.
Основні | |
---|---|
Виробник | Сто пудів |
Країна виробник | Україна |
Культура | Пшениця |
Термін придатності | 12 міс |
Вага | 0.3 кг |
Упаковка | Паперовий пакет |
Ґатунок | Вищий |
- Ціна: 14 ₴