Лляне борошно відрізняється від насіння льону без олії в складі. Готувати солодощі з лляного борошна нешкідливо для фігури. Рослинний білок у складі борошна тонізує й розвиває м'язи. Завдяки білку в організмі створюється баланс (правильне живлення + фізичні навантаження). Цей нюанс важливий для прогресу в схудненні.
Харчові волокна в складі борошна нормалізують стан мікрофлори кишківника, стимулюють перистальтику. Фітохімічні речовини (лігнани) у складі лляного борошна перешкоджають можливості появи ракових клітин у прямій кишці, блокують проникнення вірусів і бактерій. Клітковина (30%) у складі лляного насіння діє як природне проносне, добре розчиняється і засвоюється. Організм звільняється від шлаків і токсинів без участі таблеток, що корисно для нирок.
Лен розширює кровоносні судини, відновлює їхню пружність і еластичність.
Покращує стан кісток і суглобів — зменшує крихкість, ламкість, набряки, утворення наростів. Лляне насіння допомагає у разі ревматоїдного артриту.
Борошно з насіння льону використовується:
- для випікання хліба та кондитерських виробів,
- як складник здорового харчування,
- для приготування супів, каш, соусів і салатів.
Рецепт омлету
Спосіб приготування: збити 3 курячих яйця, додати трохи солі. влити 2-6 столової ложки молока. До отриманої суміші додати 3 столової ложки борошна з насіння льону. На розігрітій сковороді в олії обсмажити нарізаний кубиками цибулю. Залити омлетною сумішшю. Готувати під кришкою. Перед подаванням посипати зеленню або меленими прянощами. Смачного!
Поживна (харчова) цінність 100 г продукту: білки - 23,6 г, жири — 9,38 г, вуглеводи — 50,5 г
Енергетична цінність/ калорійність 100 г продукту: 1636 kj / 391 kcal.
Основні | |
---|---|
Виробник | Сто пудів |
Країна виробник | Україна |
Культура | Льон |
Ґатунок | Вищий |
Термін придатності | 12 міс |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 27 ₴