Овес належить до родини зернових, а отже, містить складні вуглеводи, а це найголовніше джерело енергії.
Зовнішня оболонка зерна — це висівки, джерело протеїну та клітковини, мінералів і вітамінів, а зародок вівса — це найголовніше джерело вітамінів і мінералів. Отже, користь каші вівсяної вранці безперечна.
Це недорогий продукт, який містить практично все, що потрібно для Вашого бадьорого дня!
Харчова цінність і калорійність на 100 г продукту:
-
Калорійність, ккал 303
-
Енергетична цінність, кДж 1268
-
Білки, г — 11,0
-
Вуглеводи, г — 48,8
-
Жири, г — 6,1
З цілозернового вівса готують каші, відвари та настої, але найчастіше його використовують для пророщування.
Пророщування цільнозернового вівса
1. Розкладіть на плоскій тарілці марлю, складену удвічі-тричі.
2. На одну частину марлі викласти ретельно промиті зерна вівса та накрити іншою частиною марлі.
3. Змочити марлю (вода має майже покривати вів'я).
4. Поставити тарілку в темне місце за кімнатної температури.
5.Черіз 2-4 години промити зерна та повторити пункт 3
6. Щойно на зернах пророслі дрібні паростки (пройде приблизно добу), їх можна вживати в їжу. Готові паростки перед вживанням потрібно промити.
7. Найсмачніші та найкорисніші паростки — 2-3 мм. Їх можна додавати в каші, мюслі, салати, овочеве рагу або в суп. Зрістки не варять, а кладуть уже в готову страву або вживають окремо.
Основні | |
---|---|
Виробник | Сто пудів |
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 12 міс |
Упаковка | Пакет |
Вага | 0.2 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Вид крупи | Вівсяна |
- Ціна: 15 ₴