Сочевиця турецька червона найвищий сорт, 500 г
Калорійність сочевиці
У сирій сочевиці міститься 106 кКал. Продукт не містить жирів, що дає змогу вживати його людям, які страждають зайвою вагою, але в ньому є вуглеводи, які дають тривале відчуття ситості. У відварній сочевиці 111 кКал. У смаженій сочевиці всього 101 кКал.
Сочевиця містить велику кількість рослинного білка, який легко засвоюється організмом, водночас вміст сірих амінокислот і триптофану в сочевиці нижчий, ніж в інших бобових. Сочевиця містить менше жиру, ніж горох і є чудовим джерелом заліза. До переваг можна віднести швидкість приготування сочевиці.
У сочевиці міститься фолієвої кислоти більше, ніж у будь-якому іншому продукті. В одній порції приготовленої сочевиці міститься 90% рекомендованої денної норми фолієвої кислоти. Сочевиця містить розчинну клітковину, яка покращує травлення і відсуває перспективу раку прямої кишки. Сочевична каша стимулює обмін речовин, підвищує імунітет і нормалізує роботу сечостатевої системи.
Зерно сочевиці вирізняється високим вмістом мікроелементів — кальцію, калію, фосфору, заліза, має у своєму складі марганець, мідь, молібден, бор, йод, кобальт, цинк, жирні кислоти з групи Омега-3, Омега-6, а також є добрим джерелом вітамінів групи B, містить вітаміни PP, А, а пророслі зерна — вітамін С.
За своїми поживними властивостями сочевиця може замінити хліб, крупи та чимало м'ясо.
Вегетаріанський суп із червоної сочевиці
Інгридієнти:
- Чечевица – 350 г
- Помідори — 400 г
- Оливкова олія — 100 г
- Петрушка – 1 пучок
- Часник — 4-5 зубчиків
- Кмин (в зернах або мелений) — 1 ч. ложка
- Червоний перець гострий — 1 стручок
- Сіль — на смак
- Приготування:
- 1. Ретельно промити через друшляк сочевицю, злити зайву воду.
- 2. Помідори обдати окропом, зняти шкірку та нарізати кубиками середнього розміру.
- 3. Почистити та дрібно нашаткувати часник.
- 4. Каструлю з товстим дном поставити на середній вогонь і розігріти в ній оливкову олію.
- 5. У розігріту олію викласти часник і пасерувати впродовж хвилини, постійно помішуючи, щоб уникнути пригорання.
- 6. Додати зерна кмину, подрібнений червоний перець і готувати ще приблизно хвилину, продовжуючи помішувати.
- 7. Додати помідори, трохи збільшити вогонь і тушкувати впродовж 3 хвилин.
-
8. Додати сочевицю та ретельно перемішати. 9. Налити в каструлю 1 л води, довести до кипіння й накрити кришкою. 10. Після того як суп закипить, зменшити вогонь до мінімуму та варити впродовж 30 хвилин, поки сочевиця не стане м'якою. 11. Петрушку дрібно нашаткувати. 12. Через пів години приправити суп петрушкою і посолити на смак. 13. Подавати з хрустким хлібом або грінками. Смачного!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Туреччина |
Термін придатності | 1 міс |
Упаковка | Пакет |
Вага | 0.3 кг |
- Ціна: 44 ₴