Повітряну кукурудзу (Попкорн) гаряче люблять як дорослі, так і діти.
Але, на жаль, виробники часто гріють шкідливими добавками, і дієтологи рекомендують готувати ці ласощі виключно в домашніх умовах.
Далеко не кожен сорт підходить для приготування цих ласощів. У насіння кукурудзи, що підходить для приготування попкорну, всередині є крапля води з крохмалем. Під впливом високої температури (в мікрохвильовці або на сковороді), вода нагрівається й перетворюється на пару, якій стає тісно всередині зерна. Давання для стінок зерна стає нестерпною й пара розриває його зсередини.
Цікавий факт: зерна, які підходять для попкорну, містять у собі на 21% більше жирів і протеїнів, ніж зерна звичайного злакового. За складом цей злак схожий на пшеницю.
У відповідної для попкорну кукурудзи стінки тонше. Мають їм блискучий, лакований вигляд. Відсоток крохмалю у них набагато нижчі, ніж у звичайних.
Приготування попкорну в мікрохвильовій печі:
- Налити олії в підготовлений посуд.
- Викласти зерна та перемішати.
- Розрівняти по дну посуду.
- Накрити кришкою та поставити в мікрохвильову піч на 3-4 хвилини.
Приготування на плиті:
- Налити олії в ємність зі щільною кришкою, розкалити.
- Висипати зерна одним шаром і перемішати.
- Закрити кришкою.
- Коли почнуть лопаттися зерна, зняти з вогню та залишити, щоб розкрився все.
Щоб створити приголомшливий смак, додайте у гаряче ласощі 2-3 щіпки морської солі, цукрової пудри, ванілі, перцю, карамелі.
Важливо: перед приготуванням охолодіть зерна 20 хвилин у морозилці. Так вони розкриються краще.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 12 міс |
Упаковка | Пакет |
Вага | 0.3 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Едемський сад |
- Ціна: 22 ₴