Кленовий сироп натуральний органічний без цукру "Provita", клас С, 250мл
Кленовий сироп – солодка рідина густої консистенції зі специфічним деревним ароматом. Виготовляється шляхом випарювання кленового соку, що складається більш ніж на 65% з природного цукру.
Склад і калорійність
Кленовий сироп відрізняється не тільки приємним смаком і незвичайним ароматом, але і користю для організму людини. До складу входить понад 50 компонентів, відсутніх в інших продуктах харчування. Серед них відзначається абсцизовая кислота, що надає сприятливий вплив на функціонування підшлункової, а також унікальне з'єднання під назвою квебекол, властивості якого багато в чому схожі з вуглеводами.
Поживний склад: 67 г вуглеводів і 0,2 г жирів, білки відсутні.
Висока калорійність кленового сиропу з цукрового клена – близько 260 ккал – обумовлена змістом саме простих вуглеводів. До складу входять такі мікроелементи (в мг):
- кальцій (67) – забезпечує зміцнення нігтів, волосся, кісток;
- цинк (4) – покращує засвоєння білка в організмі;
- марганець (3,3) – впливає на швидкість передачі нервових імпульсів;
- калій (204) – зміцнює серцеві і судинні м'язові волокна.
Користь кленового сиропу і полягає у високому вмісті антиоксидантів, що допомагають виводити все зайве з організму. Крім того сироп дуже рідко викликає алергічну реакцію, має низький глікемічний індекс (від 55 до 65).
Застосування
Кленовий сироп ідеально поєднується з індичкою та овочами. Більш світлі сорти – відмінні замінники фруктових джемів і квіткового меду. Багато використовують сироп як цукрозамінника в гарячих напоях. В процесі термічної обробки продукт не псується і не стає шкідливим для здоров'я, на відміну від меду. Саме тому є безліч рецептів соусів і гарячих заправок з солодкою ноткою, де сироп – головний інгредієнт.
Склад: 100% кленовий сироп (без цукру і підсолоджувачів)
КЛАСИФІКАЦІЯ КЛЕНОВОГО СИРОПУ
Кленовий сироп класифікують, використовуючи три класи, що містять поділу за кольором. Термінологія — це єдина відмінність між канадською і американською класифікаціями. У канадській системі використовуються номера (# 1, # 2 і # 3), в той час як в американській системі застосовуються терміни "Клас (Grade) (A, B і C)".
Класифікація заснована на прозорості кленового сиропу, що означає кількість світла, яке пропускає кленовий сироп. Для класифікації виробники використовують прилад, що вимірює коефіцієнт пропускання світла через кленовий сироп. Для кожного виду сиропу встановлений свій показник світлопропускання (у %).
Темний кленовий сироп має більш насичений смак, світлий – більш м'який. Клас сиропу залежить, насамперед, від часу збору кленового соку. Для світлого сиропу сік збирається в самому початку сезону (лютий-початок березня), тоді як збір соку для більш темного сиропу відбувається пізніше (березень-квітень).
Для того щоб правильно класифікувати кленовий сироп, він повинен відповідати наступним вимогам:
а) не повинен блукати;
б) повинен мати чистий і однорідний колір;
в) повинен мати аромат клена, характерний для свого кольору, без запаху і сторонніх присмаків.
Нижче наведені класифікації кленового сиропу:
No.1 Світлий (Класифікація Канади) |
|
No.2 Темний (Класифікація Канади) |
|
No.3 ОченьТемный (Класифікація Канади) |
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Канада |
Склад | 100% кленовый сироп |
Об`єм | 250 мл |
Смак | Клен |
Упаковка | Скляна пляшка |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Provita |
- Ціна: 264 ₴