Продавець Магазин здорових продуктів "Едемський сад". Відчуйте смак здоров'я! розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
826 відгуків
ПРОДУКТИ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ
+380 (95) 575-58-71
+380 (50) 967-19-10

Пшениця для пророщування, 200 г

14 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • В наявності
Пшениця для пророщування, 200 г
14 ₴
В наявностіПшениця для пророщування, 200 г
+380 (95) 575-58-71
(з приводу замовлень на сайті)
  • +380 (50) 967-19-10
    магазин Галицька 80А
+380 (95) 575-58-71
(з приводу замовлень на сайті)
  • +380 (50) 967-19-10
    магазин Галицька 80А
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Пророщена пшениця — один із найкорисніших для здоров'я людини витворів. Висока засвоюваність організмом у поєднанні з чудовими цілющими властивостями робить пророщені зерна пшениці ідеальним засобом для відновлення хворих тканин і систем організму. Серед усіх інших насіння, пророщені зерна пшениці мають найбільш виражений цілющий ефект.

Користь пророщеної пшениці
Пшеничні зерна в достаток містять такі життєво важливі мінерали, як кальцій, калій, кремній, мідь, селен, цинк, залізо, хром, вітаміни групи B, Е й безліч інших цінніших речовин. У момент проростання зерна вони стають біологічно активнішими, а їх вміст неабияк збільшується.

Корисні властивості пророщеної пшениці
Пророщені зерна пшениці — це ідеальний натуральний харчовий продукт, який у разі регулярного вживання:

  • регулює обмін речовин
  • прискорює відновлення сил
  • підвищує працездатність
  • сприяє нормалізації ваги
  • активізує імунну систему
  • нормалізує мікрофлору кишківника
  • сприяє правильному травленню
  • очищає організм від шлаків і токсинів
  • покращує стан шкіри, волосся й нігтів
  • сприятливо впливає на весь організм

Живлення зернами пророщеної пшениці
Природно, пророщена пшениця надасть оздоровчу дію на організм не наступного ж дня після початку приймання. Для максимально швидкого результату необхідно щодня вживати в їжу приблизно половину склянки пророщеної пшениці.

ÐоÑожее изобÑажение

Пророщену пшеницю можна їсти в чистому вигляді, можна додавати в каші, салати та інші харчові продукти. Не рекомендується піддавати зерна термічній обробці, тому що за такої дії вони втрачають частину своїх корисних властивостей. Зерна можна вживати в їжу скільки завгодно довго, якихось обмежень немає. Найкраще вживати паростки пшениці на сніданок, коли шлунок ще порожній.

Пророщування пшениці в домашніх умовах
Зерна пшениці можна легко купити та приготувати самостійно в домашніх умовах. Нижче наведений один із найпоширеніших способів пророщування.

Перше, що необхідно зробити з зернами — ретельно промити.

Потім треба підготувати чисту ємність (лоток, тарілка тощо), у якій зерна пшениці та проростатимуть. Далі на дно ємності необхідно покласти чисту тканину або марлю в кілька шарів. Таку підкладку рясно зрошують водою, на неї кладуть шар зерна та зверху накривають ще одним шаром тканини або марлі. Після цього треба знову додати трохи води.

Зерна пшениці кладуть рівним тонким шаром. У приміщенні має бути вдосталь світла та тепла. Двічі на день треба промивати майбутні паростки кип'яченою водою, щоб уникнути закисання й утворення мікроскопічних грибків.

Приблизно через добу — двоє почнуть з'являтися перші паростки. Саме на цій стадії користь від пророслих зерен буде максимальною. Подальший ріст зерен (від 2-3 мм і більше) не додасть їм жодної додаткової цілющої сили. З'єм пророслу пшеницю рекомендується того ж дня.

Пророщена пшениця: протипоказання
У перші дні вживання пророщеної пшениці може виникнути слабкість, запаморочення, рідкий стілець. Ці неприємні симптоми незабаром зникнуть.
Не треба вживати пшеницю спільно з молочними продуктами, позаяк це призведе до сильного виділення газів.
Мед, прополіс, мумійо, золотий корінь, квітковий пилок — погано сумісні з пророщеним зерном пшениці.
Пророщені зерна пшениці не треба вживати в разі виразки шлунка.

Кутя з пшениці

Пшениця, як основний компонент кутії, багата на вітаміни, білки, вуглеводи та мікроелементи. Клейковина в її складі слугує чудовим зміцнювачем м'язів.

Мед містить легкозасвоювану глюкозу, яка чудово відбивається на роботі серця й усієї серцево-судинної системи. Волоські горіхи — вкрай корисний продукт для мозкової діяльності та печінки. До речі, поєднання горіхів і меду сприятливо діє на нервову систему.

Різдвяна кутья — рецепт приготування:

  1. Перед тим як приготувати кутню, крупу гарненько промийте та замочіть у холодній воді на ніч. 
  2. Потім знову промийте пшеницю, залийте водою, накрийте кришкою і поставте варитися на середній вогонь до готовності, приблизно 2 години.
  3. За потреби, якщо вода буде сильно википати, долийте ще води. Зварену пшеницю промийте кип'яченою водою.
  4. Мак запарте окропом на 30 хвилин, а потім перетріть до однорідної білої маси. Для цього можна скористатися блендером або м'ясорубкою, але, як показує практика, мак, перетертий вручну в макітрі, виходить набагато смачніше.
  5. Родзинки та курагу також запарте окропом на 30 хвилин, а потім курагу подрібніть, а родзинки залиште цілком.
  6. Горіхи підсушіть у духовці або на сковороді, щоб легше чистилися, і також подрібніть.
  7. Поєднайте кашу, мак, сухофрукти та горіхи, додайте мед, посоліть на смак і перемішайте. Якщо кути вийшли надто густими, розбавте їх кип'яченою водою або вузваром.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 14 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner