Фруктоза є практично у всіх солодких фруктах і овочах, а також меді. Добре розчиняється у воді. Має форму кристалів без кольору, солодкого смаку.
ВикористанняФруктоза використовується в кулінарії як замінник цукру. Її додають під час приготування молочних продуктів, каш, гарячих напоїв, випічки, фруктових салатів, варення, морозива, десертів, соків, джемів.
Вона дає змогу стравам довше не висихати, оскільки є гігроскопічною речовиною.
Фруктоза слаще глюкози майже втричі, а сахарози — у 1,5-2,1. Замість 3 ложок звичайного цукру можна використовувати 2 ложки фруктози. Водночас калорійність споживаної їжі знизиться. Під час випікання з фруктозою рекомендується встановлювати меншу температуру.
Фруктоза наповнює організм енергією, не викликаючи різких стрибків рівня цукру в крові. Її засвоєння не вимагає вироблення інсуліну, тому вона може вживатися людьми, які страждають від цукрового діабету. Крім того, вона допомагає переносити високі навантаження і стреси, зміцнює імунітет.
Фруктоза не чинить такого руйнівного ефекту на зубну емаль, як цукор.
Харчова цінність 100 г продукту: вуглеводи - 99,8 г.
Калорийность 100 г продукту: 1590,84 kj / 380 kcal.Основні | |
---|---|
Виробник | Сто пудів |
Країна виробник | Україна |
Вага | 200 г |
- Ціна: 44 ₴