Запах анісу не сплутаєш ні з чим. Цей терпкий і водночас приємний аромат привернув увагу багатьох кулінарів і фармацевтів і приніс популярність рослині.
Батьківщина анісу — Мала Азія. Знавці та поціновувачі приправ допомогли ефірному рослині розширитися у всьому світі. Римляне застосовували аніс як омолоджувального засобу, а німецький письменникрімад рекомендував його для збереження свіжості дихання. Наші сучасники використовують аніс під час випікання хліба, у кулінарії, у засоленні овочів і приготуванні напоїв.
Насамперед аніс — це пряність. Однак якщо врахувати, що людина це «те, що вона їсть», то можна зрозуміти прагнення деяких господинь приправити анісом і рибу, і молочні страви, і навіть салати, не кажучи вже про торти та напої. Причому результат тішить і господиню, і домашніх, і гостей. Насіння анісу розмелюють у порошок і додають до смаку улюблені страви.
У народній медицині аніс давно використовується як відхаркувальний і злегка дезінфікувальний засіб, а також для зниження температури та зняття спазмів. Крім цього, аніс стимулює моторну та секреторну функцію травлення, а також збільшує відділення грудного молока в матерів-годувальниць. У разі шлункових і кишкових кольок він заспокоює біль. Відомо також сильну сечогінну властивість анісу.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Аніс |
Вага | 50 г |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Едемський сад |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 18 ₴