Про користь висівай, зокрема й житнього, всі щось чули, але мало хто точно знає, як і навіщо їх вживати, щоб дійсно поліпшити своє здоров'я. Користь житючих висівок пояснюється їх складом, а він дуже близький до складу цілісних житнього зерна — у висівках зберігається все найкорисніше, що закладено в цих зернах природою.
Лікувальних властивостей у житнього висівки багато:
- вони посилюють опірність нашого організму до інфекційних і застудних захворювань;
- надають жовчогінну та відхаркувальну дію;
- нормалізують рівень цукру в крові, тому корисні у разі діабету;
- сприяють росту кишківника, допомагаючи розмножуватися корисної мікрофлори;
- покращують перистальтику кишківника та усувають закрепи;
- виводять токсини, шлаки та зайвий холестерин.
У висівках дуже багато корисної клітковини (харчових волокон) — до 40%, що допомагає запобігати хворобам і лікувати багато хвороб.
Не дивно, що житні висівки допомагають схуднути. Адже міститься в житнях та інших отрубях клітковина робить процес засвоєння вуглеводів повільнішим і знижує рівень глюкози в крові. Крім того, висівки розбухають у шлунку, і після цього переїдати вже не виходить, а отже, вага потрохи починає знижуватися.
Приймати житній висівки нескладно: їх додають у перші страви, їдять із молочними продуктами — йогуртом, кефіром вершками, молоком по 3-4 рази на день. На добу можна з'їдати по 30-65 г висівок — це 50-100% всієї клітковини, яка нам потрібна для здоров'я. Якщо ви тільки починаєте приймати висівки, то спробуйте їсти по 1-2 ч. л. гранул на день, і за тиждень доведіть цю кількість до добової норми.
Ржані висівки — чудова добавка до продуктів і готових страв. Наприклад, можна додавати висівки в тісто або фарш, у кашу, суп, овочеві страви та салати, киселі, компоти, коктейлі; багато господині навчилися обвалювати биточки та котлети не в сухарях або мукі, а в висівках — це й смачно, і корисно.
Смачний рецепт для схуднення — житні висівки з родзинками и черносливом. Висівки (100 г) треба розпакувати, і пропустити через м'ясорубку разом із промитим родзинками (100 г) і чорносливом (200 г). Цю кількість можна розділити на 3-4 прийоми впродовж дня; води цього дня треба випити не менш ніж 1,5 літра.
Основні | |
---|---|
Виробник | Сто пудів |
Країна виробник | Україна |
Культура | Жито |
Ґатунок | Вищий |
Термін придатності | 12 міс |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 14 ₴