Нутове борошно "Стопудів", 500 г
Нутова борошно, яке отримують способом подрібнення нуту (турецького гороху), має приємний горіховий смак, який добре розкривається в хлібобулочних виробах, супах і соусах.
Це борошно має унікальний вітамінно-мінеральний склад. Крім харчових волокон, які сприяють нормалізації роботи кишківника, вона містить насичені та ненасичені жирні кислоти, що надають неоціненний вплив на організм людини. У хімічному складі внутрішнього борошна представлені: бета-каротин, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, З, Е, К и РР, а також: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь и марганець, залізо, хлор и сірка, йод, молибден, бор і ванадій, олово і титан, кремній, кобальт, фосфор и натрій.
У внутрішньому борошно менше калорій, ніж у будь-якому суцільному зерні або звичному для нас пшеничному борошні. А ось білка в ній набагато більше.
Основна корисна властивість борошна з нуту — це немає глютену, що особливо важливо для людей, які страждають на целіакію, тобто нестерпністю до глютену, на який щедра злакова культура.
Приймаємо в їжу нутового борошна скорочує рівень цукру в крові та концентрацію інсуліну, також зніжає рівень загального холестерину в крови.
Борошно нутове в кулінарії
Нутове борошно вважається основою вегетаріанської кухні, тому що не тільки корисне, але й дуже поживне. З неї готують різні пелюстки, додають у тісто для випікання хліба, загущують соуси, використовують у супах і кашах. Також нутове борошно застосовують як панірування для риби, м'яса й овочів, воно не вбирає під час смаження рослинну олію, і продукт виходить із незвичайною сухою й хрусткою скоринкою, що має приємний горіховий смак.
Нутові олади з зеленню та часником
Дуже смачні, пишні оладушки з нутового борошна з куркумою, часником і зеленню! Чудово як закуска, на вечерю, на другу! До того ж такі олади урізноманітнять ваше меню під час Поста!
Інгредієнти:
- борошно нутове — 120 г
- борошно пшеничне — 60 г
- сіль
- куркума — 0,5 год. л.
- дріжджі (швидкі) — 0,5 год л.
- часник — 3 зубчик
- кріп (невеликий) — 1 пучок
- вода (тепла) — 300 мл
- олія рослинна (для смаження)
- сахар
Тепла вода трохи підсолодить, додати дріжджі, розмішати та залишити для запузирування хвилин на 40 у теплому місці. З'єднати обидва борошна, додати до смаку сіль, куркуму, влити воду з дріжджами та замісити тісто. Зелень і часник дрібно порубати. З'єднати порублене з тістом, розмішати. Смажити оладушки, викладаючи та розрівнюючи тісто ложкою, на розігрітій сковороді, змащеній олією. Смажити з обох боків.
Основні | |
---|---|
Виробник | Сто пудів |
Країна виробник | Україна |
Ґатунок | Вищий |
Термін придатності | 12 міс |
Упаковка | Пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Нут |
- Ціна: 54 ₴