Вівсяне борошно "Сто пудів", 500 г
Перемелений у борошно овес є природним сховищем величезної кількості корисних речовин. Отриманий продукт містить усі необхідні людині амінокислоти, мінеральні солі (фосфорні та кальцієві), ферменти, легкі вуглеводи та ефірні олії. До складу вівсяного борошна входять багато вітамінів, мікроелементів, а також кремній, який відповідає за обмін речовин. Вівсяне борошно дуже корисна людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, оскільки містить речовини, що нормалізують роботу внутрішніх органів (желудка та кишківника). Харчові волокна, якими багатий овес, знижують рівень холестерину, виводять шлаки и значительно замедують процес старіння організму. Калорійність вівсяного борошна становить 369 ккал. У 100 г цього продукту міститься: білків — 13 г, вуглеводів — 64,9 г, жирів — 6,8 г. Попри досить великий вміст калорій, з вівсяного борошна готують дієтичні стравиоскільки вона містить дуже багато клітковини, а також легкозасвоювані білки. Завдяки такому складу, продукт позитивно впливає на організм і сприяє відновленню пошкоджених тканин.
Рецепт "Печня вівсяне"
Напевно кожна людина хоч раз пробувала вівсяне печиво й пам'ятає його аромат. Зробити ласощі унікальними та ще кориснішим можна, доповнивши стандартний заводський рецепт оригінальними компонентами (горіхами, шматочками шоколаду, цукатами, пряними добавками).
Для приготування тіста необхідно подбати про наявність таких інгредієнтів:
- 2 склянки суміші борошна (пшенична та вівсяна 1:3);
- 1 яйце;
- Повстакана цукру;
- Чітка пачка вершкового масла;
- 1 ст. ложка рідкого меду;
- 100 г сметаны;
- Половина чайної ложки соди (погашеної) або розпушувача;
- Додаткові компоненти до смаку.
Насамперед треба змішати олію, мед і сметану, трохи підігріти до утворення однорідної маси. Потім з'єднати інгредієнти зі збитими яйцями та цукром, ретельно вимішати, додати борошно. На наступного етапі за допомогою спеціальних форм вирізається печиво та випікається в духовці впродовж 20 хвилин.
Знаючи, що приготувати з вівсяного борошна, можна урізноманітнити раціон своєї родини корисними та смачними стравами. Це можуть бути різні киселі на основі цього злаку, млинці, оладі, пироги, домашніх хлібців і багато іншого.
Застосування в косметології
Крім вживання в їжу, унікальне вівсяне борошно також отримало застосування в косметології, а також народній медицині.
На основі перемеленого вівса досить часто готують маски для обличчя. Він підходить для абсолютно будь-якого типу шкіри, усуває змертвілі клітини епідермісу, сприяє прискореній регенерації. Вівсяне борошно для обличчя підходить просто ідеально. Завдяки її властивостям можна надати шкірі матовості, розпрасувати її поверхню й освіжити природний тон. Маски на основі вівса мають здатність проникати досить глибоко в пори та утримувати необхідну кількість вологи в клітинах, розпрасовувати зморшки та усувати пігментні плями.
Основні | |
---|---|
Виробник | Сто пудів |
Країна виробник | Україна |
Культура | Овес |
Ґатунок | Вищий |
Термін придатності | 12 міс |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 28 ₴