Корисні властивості круси кус-кус полягають у наявності численних вітамінів і мінералів. Люблять цей продукт за його поживність, але водночас він досить легко засвоюється в організмі. Калорійність крупи висока, так на 100 г припадає 336 ккал. Похудіти, використовуючи тільки кашу, навряд чи вийде, але ось людям, які активно займаються спортом, рекомендується вживати кус-кус. Як і в інших різновидах зернових продуктів у цій крузі є клітковина, що очищає кишківник від шлаків і допомагає позбутися закрепів. Все це так само сприятливо позначається на роботі травної системи загалом.
З огляду на наявність «повільних» вуглеводів, рівень глюкози в крові збільшується поступово, що неабияк знижує ризик виникнення діабету, а також це важливо для людей із таким захворюванням. Ось тільки вживати крупу варто в обмеженій кількості. До складу кус-куса входить вітамін А, що зміцнює імунітет і поліпшує стан шкіри. Крупа може похвалитися наявністю великої кількості калію, який нормалізує водний баланс і покращує діяльність серцево-судинної системи. Є в ній і залізо, що бере участь в утворенні кров'яних тілець, що особливо важливо за наявності анемії. Містить кус-кус мідь, яка потрібна для синтезу гемоглобіну. Входить до складу продукту фосфор, що зміцнює та відновлює кісткову тканину, а також він важливий для роботи нирок і мускулатури. Допомагає крупа знизити рівень «поганого» холестерину.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Вітамін |
Вид крупи | Пшенична |
- Ціна: 55 ₴