Булгур — це, по суті, подрібнена пшениця. Можна сказати, що в цій крузі зберігаються всі корисні властивості пшеничного зерна. Булгур насичений вітамінами, особливо вітамінами групи В (В1, В3, В4, В5, В6, В9), вітаміном К, Е, бета-каротіном, мікроелементами (фосфором, залізом, селеном, міддю, цинком, марганцем, калієм, натрієм, кальцієм). Також крупа містить ненасичені жирні кислоти, сахариди, зольні речовини та клітковину. Калорійність сухого продукту 342 калорій на 100 г.
Регулярне вживання булуру сприятливо позначається на стані нервової системи, для якої вітаміни групи В найважливіша і, мабуть, основна «харчі». Велика кількість мінеральних солей сприяє відновленню обміну речовин, робить шкіру та волосся «живішим». Колір обличчя набуває здорового відтінку, волосся стає блискучішим і добре росте.
У разі регулярного вживання цієї крупи можна неабияк поліпшити діяльність нервової системи, позаяк для неї вітаміни групи B представляють основну «піску». Різноманітна кількість мінеральних солей «допомагають» відновлювати обмін речовин, надають шкірі та волоссю здорового вигляду.
Булгур — належить до круп, які легко засвоюються організмом і чудово перетравлюються. Калорійність його вище, ніж в інших круп (гречаної, рисової). Це вважають вадою. Проте, булгур рекомендується додавати до раціону людей, які бажають схуднути, а також спортсменів, які піддаються високому фізичному навантаженню. Адже великий вміст клітковини допоможе швидше відновити обмін речовин і усунути з організму шкідливі шлаки та токсини. Високий вміст клітковини дасть змогу «почистити» організм і викличе відчуття насичення під час вживання навіть невеликої порції каші.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Термін придатності | 12 міс |
Упаковка | Пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Вітамін |
Вид крупи | Пшенична |
- Ціна: 74 ₴/кг