Коріандр дуже популярна пряність, яку широко застосовують у кулінарії. У приготуванні різноманітних страв використовують семен, а також зелень, яку частіше називають кінза.
Про цілющі властивості коріандру знали ще за давніх часів і вже тоді використовували його з лікарською метою, оскільки він має цілу низку корисних властивостей.
У кулінарії широко застосовують як зелень, так і насіння рослини. В зелени містяться вітаміни В1 і В2, каротин, рутин, аскорбінова кислота. Кінза дуже корисна для зміцнення капілярів, а насіння коріандру багате на ефірні олії, і з одного кілограма сировини можна отримати до 3 мл ефірної олії. Також у насінні міститься велика кількість корисних мікроелементів, як-от калій, селен, магній, кальцій, залізо.
Кінза дуже корисна для шлункаоскільки має антисептичні, спазмолітичні та невеликі проносні властивості. Також є жовчогінним засобом, покращує травлення й нормалізує роботу печінки.
Вживання коріандру корисно після переїдання або вживання важкої їжі, позаяк він зменшує газоутворення в кишківнику та допомагає позбутися відчуття важкості в шлунку.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Коріандр |
Вага | 0.06 г |
Термін зберігання | 12 міс. |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Едемський сад |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 22 ₴