Кленовий сироп натуральний без цукру, клас C "Keejo", 250 мл
Кленовий сироп — солодка рідина густої консистенції зі специфічним деревним ароматом. Виготовляється способом випаровування кленового соку, що складається на понад 65% з природного цукру.
Склад і калорійність
Кленовий сироп вирізняється не тільки приємним смаком і незвичайним ароматом, але й користю для організму людини. До складу входить понад 50 компонентів, яких немає в інших харчових продуктах. Серед них зазначається абсцизна кислота, що сприятливо впливає на функціонування підшлункової, а також унікальне з'єднання під назвою квебекол, властивості якого багато в чому схожі на вуглеводи.
Поживний склад: 67 г вуглеводів і 0,2 г жирів, білки відсутні.
Висока калорійність кленового сиропу з цукрового клена — приблизно 260 ккал — зумовлена вмістом саме простих вуглеводів. До складу входять такі мікроелементи (у мг):
- кальцій (67) — забезпечує зміцнення нігтів, волосся, кісток;
- цинк (4) — покращує засвоєння білка в організмі;
- марганець (3,3) — впливає на швидкість передавання нервових імпульсів;
- калій (204) — зміцнює серцеві та судинні м'язові волокна.
Користь кленового сиропу полягає й у високому вмісту антиоксидантів, які допомагають виводити дедалі менше з організму. Крім того, сироп дуже рідко викликає алергічну реакцію, має низький глікемічний індекс (від 55 до 65).
Застосування
Кленовий сироп ідеально поєднується з індичкою й овочами. Світліші сорти — чудові замінники фруктових джемів и квіткового меду. Багато хто використовує сироп як сахарозамінника у гарячих напоях. У процесі термічного оброблення продукт не псується й не стає шкідливим для здоров'я, на відміну від меду. Саме тому є безліч рецептів соусів і гарячих заправок із солодкою ноткою, де сироп — головний інгредієнт.
Склад: 100% кленовий сироп (без цукру та підсолоджувачів)
КЛАСІФІКАЦІЯ КЛЕНОВОГО СИРОПА
Кленовий сироп класифікують, використовуючи три класи, що містять поділи за кольором. Термінологія — це єдина відмінність між канадською та американською класифікаціями. У канадській системі використовуються номери con 1, # 2 і # 3), тоді як в американській системі застосовуються терміни "Клас (Grade) (A, B і C)".
Класифікація ґрунтується на прозорості кленового сиропу, що означає кількість світла, яке пропускає кленовий сироп. Для класифікації виробники використовують прилад, що вимірює коефіцієнт пропускання світла через кленовий сироп. Для кожного типу сиропу встановлений свій показник світлопропускання (в %).
Темний кленовий сироп має насиченіший смак, світліший — м'якший. Клас сиропу залежить передусім від часу збирання кленового соку. Для світлого сиропу сік збирається на самому початку сезону (февраль, початок березня), тоді як збір соку для темнішого сиропу відбувається пізніше (март-апріл).
Для того, щоб правильно класифікувати кленовий сироп, він має відповідати таким вимогам:
а) не має бродити;
б) має мати чистий та однорідний колір;
в) має мати аромат клена, характерний для свого кольору, без запашників і сторонніх присмаків.
Нижче наведені класифікації кленового сиропу:
No.1 Світлий (Класифікація Канади) |
|
No.2 Темний (Класифікація Канади) |
|
No.3 ДужеТемний (Класифікація Канади) |
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Канада |
Склад | 100% кленовый сироп |
Об`єм | 250 мл |
Смак | Клен |
Упаковка | Скляна пляшка |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Keejo |
- Ціна: 264 ₴