Нешліфований (бурий) рис містить майже всі необхідні людині макро- та мікроелементи, вітаміни, жири, білки і мінерали, у чому набагато перевершує білий рис, оскільки основна частина їх міститься в луху та зародку, що зберігаються в бурому і відшліфовуються в білому рисі. Водночас калорійність коричневого рису становить приблизно 310-330 ккал із розрахунку на 100 г крупи. Калорійність відварного рису становить 110-120 ккал, що чимало, але й не шкідливо для тих, хто стежить за вагою. Нешліфований рис містить у середньому в 3-3.5 раза більше білка, ніж білий, і в 12 разів більше клітковини (1.6 г до 0.37 г), завдяки чому чудово очищає організм.
Пудинг із коричневого рису з полуницею
Рисовий пудинг на сніданок — чудове джерело клітковини та білка, а зовсім не порожні калорії. Це базовий десерт рисового пудингу, до нього також можуть бути додані сухофрукти, горіхи, спеції, варення. Коричневий рис містить безліч мінералів (марганець, залізо, магній та ін.), вітаміни групи B та інші поживні речовини. Коричневий рис сприятливо діє на травну систему, знижує рівень холестерину та захищає від утворення тромбів. Якщо ви плануєте подавати цей пудинг на десерт замість сніданку, збільште вдвічі в рецепті кількість цукру та меду.
Кількість порцій: 4-6
- коричневого рису — 1 Чашка
- соли — 1/2 Чайних ложки
- молока — 4 Чашки
- цукру — 1 Ст. ложка
- меда — 1 Ст. ложка
- стручка ванили — 1/2 Штуки (або 1 чайна ложка екстракту ванілі)
- полуниця — На смак
Опис приготування:
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Вид крупи | Рисова |
- Ціна: 81 ₴/кг