Ягоди барбарису широко застосовуються в стравах кавказької кухні та входять до складу багатьох національних приправ. У них міститься багата різноманітність корисних для організму людини речовин. Вони насичені ефірними оліями, вітамінами, органічними кислотами, мінеральними солями тощо.Барбарис завдяки багатому вмісту корисних речовин знайшов широке застосування в медицині та кулінарному виробництві.
Сушені ягоди барбарису додають у різні страви під час запікання. Можна перемолоти в кавомолці та застосовувати як приправу для чаю. З барбарису готують прекрасні соуси, маринади, варення, джеми, мармелади, настоянки. Чудові та неперевершені виходять компоти та сиропи. Додають його в тертий хрон, під час засолювання капусти, огірків. Барбарис навіть маринує і солят.
У плав барбарис необхідно додавати в середині приготування разом із рисом — нехай гарненько розпариться.
Барбарис чудово дружить із цукром. Зі своєю неповторною кислинкою, цукерковим смаком і ароматом, великою пектиновими речовинами чудова добавка практично до всіх десертів, желе, варенянств, джемів, мармеладів. Ним можна урізноманітнити смак морозива.
Соуси, приготовані із сушених плодів барбарису, також мають прекрасний смак. З барбарису можна самостійно приготувати пасту або соус типу відомого ткамалі або акацахур сизбал, неперевершений шедевр абхазської кухні.
Рецепт кеталі
Інгредієнти:
- 1 кг сушених ягід барбарису
- 2 склянки води
- 100 мл аджики
- пучок м'яти перцевої
Приготування:
- Промиті ягоди залити водою, додати м'яту та розварити 15-20 хвилин.
- У відварі ягоди розчавити та перетерти через сито, додати аджику. Соус готовий.
- Так само можна приготувати соуси на основі інших приправ, використовуючи дрібне сито для відділення кісточок і шкурок.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Барбарис |
Вага | 0.015 г |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Едемський сад |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 18 ₴/г