Куркума — пряність, яку люблять мешканці східних країн. Її додають як до овочевих, так і до м'ясних страв. У такий спосіб підкреслюють смак і надають пікантну нотку страві. Пряність із куркуми роблять так: збирають коріння, відварюють, висушують, очищають від шкірки та розтирають у порошок. Так виходить приправа, якою ми користуються.
Куркума славиться своїми корисними властивостями. У кореневищі міститься безліч вітамінів і мінералів, які необхідні для нормального функціонування людського організму. Куркума — джерело йоду, заліза, фосфору та кальцію.
Особливо цінується пряність за наявний у ній куркумін. Це особлива речовина, яка успішно бореться з раковими клітинами та пригнічує ріст метастаз. Тому куркуму варто регулярно вживати тим, хто вже має онкологічні захворювання. Також корисно додавати пряність у їжу для профілактики раку.
Куркума, корисні властивості якої незаперечно, допомагає боротися з такими хворобами:
- артритами та артрозами;
- різного роду запаленнями (як зовнішніми, так і внутрішніми);
- розсіяним склерозом;
- деяких захворювань ШКТ.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Куркума |
Вага | 50 г |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Едемський сад |
Упаковка | Пакет |
- Ціна: 25 ₴