Чуфа – це рослина, що відноситься до сімейства осокових. У горіха чуфа чимало корисних властивостей.
Властивості земляного мигдалю пояснюються складом бульб. Вони дуже поживні, калорійність чуфи становить 609 Ккал у 100 грамах. Горішки багаті білком, мікроелементами і вітамінами.
Дуже легко приготувати напій з обсмажених горіхів земляного мигдалю, який можна вважати натуральним енергетиком. Приготування - залити окропом, і виходить приємний на смак напій, в який можна додати за бажанням молоко, цукор, ваніль або корицю.
Ефекти від споживання чуфи:
- Підвищення працездатності,
- Зміцнення захисних сил організму,
- Поліпшення настрою,
- Стимуляція роботи мозку,
- Зниження рівня цукру в крові,
- Очищення організму від токсинів.
Не містить кофеїну і глютену.
Екстракти з бульби чуфи є хорошими адаптогенами і допомагають організму протистояти несприятливим впливам, завдяки цьому ефекту підвищується емоційний фон, організм стає більш витривалим. Дія листя або бульб схоже на дію препаратів женьшеню, тобто чуфа підвищує енергетичні ресурси людини. Завдяки поєднанню антибактеріальних і адаптогенних властивостей, ця рослина допомагає справлятися із стрептококом і стафілококом. Це означає, що корисно вживати його в будь-якому вигляді при захворюваннях, викликаних даної мікрофлорою, це можуть бути ангіни, пневмонії та інші проблеми.
Основні | |
---|---|
Вага | 100 г |
- Ціна: 46 ₴