На відміну від звичайного цукру, який містить поровину глюкози та фруктози (з'єднаних у молекулах сахарози), сироп агави складається майже цілком із фруктози, тому він слаще цукру приблизно в півтора раза.
Сироп агави, який не пройшов термічну обробку, містить майже 80% фруктози (природна форма цукру). До складу продукту входять вітаміни — E, K, D і групи B. Нектар — корисний замінник цукру, що характеризується високим вмістом мінералів — заліза, міді, натрію, кальцію, магнію та фосфору.
До складу сиропу входить приблизно 5% інуліну (пробіотик), що сприяє прискоренню метаболізму та стимуляції кишкової флори. Продукт містить смоли та ефірні олії.
Енергетична цінність нектару агави — 320 ккал/100 г.
Корисні властивості сиропу з агави:
- Чинить заспокійливий вплив на стан нервової системи;
- Сприяє виведенню з організму зайвої рідини;
- Оптимізує діяльність шлунково-кишкового міхура;
- Має протизапальну та відхаркувальну дію.
Застосування сиропу в кулінарії
Нектар агави широко застосовується в кулінарії для приготування коктейлів, солодких пензлів і морозива. Використовується під час випікання пирогів, тортів, кексів, печива та булочок.
Сироп може подаватися до столу як соус до млинців, панкейок і оладок. Рекомендовано його додавання в сир, домашні йогурти, каші та сметану. Нектар використовують під час заварювання трав'яного, чорного, білого та , оголений чаю.
Основні | |
---|---|
Виробник | Country Life |
Об`єм | 250 мл |
Користувальницькі характеристики | |
Країна виробник | ЄС |
Упаковка | Пластикова банка |
- Ціна: 192 ₴