Насіння Чіа для схуднення, 5кг
Насіння Чіа - один з найбільш корисних продуктів харчування, який обов'язково повинен бути у вашому раціоні, якщо ви прихильник здорової дієти.
У насінні чіа (або іспанської шавлії) міститься в три рази більше калію, ніж в сухофруктах і бананах, в п'ять разів більше кальцію, ніж у молочних продуктах, і в два рази більше рослинного протеїну, ніж у інших корисних насінні і злаках.
Насіння багаті антиоксидантами, які перешкоджають старінню організму — в цьому і полягає секрет привабливості жінок мексиканських племен. Жирні кислоти омега-3 і Омега-6, необхідні для профілактики остеопорозу і зниження рівня холестерину в крові, також присутні в цих корисних зернах. Насіння чіа знижує тиск, розріджує кров і рекомендується в якості ефективного засобу для схуднення, так як він вбирає вологу і розбухають у шлунку, як клітковина, даючи відчуття тривалої ситості.
Проте насіння чіа мають і деякі протипоказання, наприклад захворювання нирок, при яких шкідливо високий вміст калію і фосфору в їжі. Помірність — головний принцип у вживанні цієї мексиканської екзотики.
Насіння чіа і їх застосування в кулінарії
Насіння шавлії вважаються позбавленими смаку, хоча деяким гурманам вдається вловити м'які пряні відтінки, які надають стравам власне неповторне звучання. Насіння розбухають в рідині, перетворюючись в желе ніжне, тому їх можна вдало приховати в супі, каші, йогурт, заправки для салату і соусі без зміни смаку. У сухому вигляді вони приємно хрумтять, але іноді застряють в зубах, тому озброюйтесь зубочистками!
Насіння чіа додають у салати, пудинги, сир, макарони, омлет, овочеві, м'ясні та рибні страви та кондитерські вироби. З них готують оригінальне желе або холодець з фруктами без додавання агару і желатину. Мексиканські матері варять для малюків чіа-кашу на молоці, в яку додають шоколад, фрукти, горіхи і вершки, оскільки без смакових добавок це блюдо виходить занадто прісним. Мелені насіння змішують з борошном, щоб збільшити корисні властивості випічки млинців. З-за желеподібної консистенції насіння з успіхом замінюють у тесті яйця, що неодмінно сподобається веганам і тим, хто постує християнам. Зернятка чіа використовуються в якості загусників соусів, супів, киселів і десертів, що набагато корисніше крохмалю і інших добавок. Поживні насіння кладуть в чай, сік, коктейль та смузі, однак не захоплюйтеся чіа — вони дуже калорійні. Дві чайні ложки насіння містять 138 калорій, тому денна норма для здорової людини, не потребує схудненні, становить від 2 до 4 ст. ложок.
Семена шалфея можно проращивать и использовать в пищу в качестве зелени без ограничений, поскольку зеленые побеги не содержат жира.
Рецепты с семенами чиа:
Семена чиа легки в приготовлении, а так же считаются одним из популярных рецептов.
Первый способ – добавить их в молоко/воду и через некоторое время они разбухнут и будут готовы к употреблению.
Второй способ – добавлять в смузи или салаты 1 ч.л семян.
Пуддинг из семян чиа – самый популярный и быстрый завтрак
Молоко – 2 склянки
Насіння чіа – 3/4 склянки
Ванільний цукор – 1 чайна ложка
Сіль – щіпка
1. Всі інгредієнти змішати і залишити хвилин на 15-20. В ідеалі чим більше часу - тим краще.
2. Насіння розбухнуть і можна насолоджуватися корисним сніданком. Додайте варення або фрукти за смаком., волоські горіхи, суницю , лохину.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Пакет |
Вага | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Вітамін |
Вид крупи | Чіа |
- Ціна: 19,50 ₴/кг