Калорійність сочевиці
У сирій сочевиці міститься 106 кКал. Продукт не містить жирів, що дає змогу вживати його людям, які страждають зайвою вагою, але в ньому є вуглеводи, які дають тривале відчуття ситості. У відварній сочевиці 111 кКал. У смаженій сочевиці всього 101 кКал.
Сочевиця містить велику кількість рослинного білка, який легко засвоюється організмом, водночас вміст сірих амінокислот і триптофану в сочевиці нижчий, ніж в інших бобових. Сочевиця містить менше жиру, ніж горох і є чудовим джерелом заліза. До переваг можна віднести швидкість приготування сочевиці. У сочевиці міститься фолієвої кислоти більше, ніж у будь-якому іншому продукті. В одній порції приготовленої сочевиці міститься 90% рекомендованої денної норми фолієвої кислоти. Сочевиця містить розчинну клітковину, яка покращує травлення і відсуває перспективу раку прямої кишки. Сочевична каша стимулює обмін речовин, підвищує імунітет і нормалізує роботу сечостатевої системи.
Зерно сочевиці вирізняється високим вмістом мікроелементів — кальцію, калію, фосфору, заліза, має у своєму складі марганець, мідь, молібден, бор, йод, кобальт, цинк, жирні кислоти з групи Омега-3, Омега-6, а також є добрим джерелом вітамінів групи B, містить вітаміни PP, А, а пророслі зерна — вітамін С.
За своїми поживними властивостями сочевиця може замінити хліб, крупи та чимало м'ясо.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Пакет |
Вага | 1 кг |
Основні | |
Вид крупи | Сочевична |
- Ціна: 59 ₴